10 Nisan 2008 Perşembe

Grand Tour 18 Nisan’da yollara çıkıyor.

Renault’nun B segmentindeki başarılı temsilcisi Clio’nun genlerini taşıyan yeni modeli Clio Grand Tour, 18 Nisan’da 27 bin YTL’den (Hatcback versiyonundan bin YTL daha yüksek) başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Megane Sedan, Symbol ve Clio’nun ardından Oyak Renault tarafından halen Bursa’da üretilen 4’üncü model konumundaki Clio Grand Tour, kardeşine kıyasla büyüyen boyutları, geniş bagaj hacmi, ferah iç mekanı ve konforuyla dikkat çekiyor. Kompakt bir station-wagon olarak tasarlanan Clio Grand Tour, ilk etapta iki benzinli (1.2 16 v 75 beygir ve 1.4 16v 98 beygir) ve iki dizel motor (1.5 dCi 65 beygir ve 80 beygir) seçeneğiyle Türkiye pazarında tüketicilerin beğenisine sunulacak.


Yeni model, dış tasarımda başarılı şekilde bütünleşen eğik arka bagaj kapısı ve üçüncü yan cam sayesinde büyüyen camlı yüzeyi ile dinamik bir görünüm sergiliyor. Arka camın özenli çizimi, üzerinde aerodinamik bir tavan siperliği bulunan eğik arka bagaj kapısı ve profil tavan çubukları da bu görünüme katkıda bulunuyor. Ön bölümün güçlü ve prestijli Clio ailesine sadık kalarak 15 ve 16 inç alüminyum jantlarla güçlendirilebiliyor.


Clio Grand Tour, 822 milimetrelik arka dingil çıkıntısı sayesinde, 439 desimetreküp ile kendi sınıfının en büyük bagajlarından birine sahip. Bu bagaj hacmi, Clio hatchback modeline kıyasla yüzde 50 daha büyük bir kapasiteye tekabül ediyor. 1/3-2/3 oranında katlanabilir arka koltuklar ilave bir yükleme alanının serbest kalmasını sağlıyor. Bu şekilde bagajın hacmi, tavana kadar bin 277 desimetreküpe ulaşabiliyor. 1/3 oranında katlanan arka koltuk ile 2/3 tarafı bin 450 milimetre uzunluktaki hobi malzemeleriyle birlikte dört kişinin araçta rahatlıkla yolculuk yapmasını mümkün kılıyor.


Kaynak:Hürriyet

Hiç yorum yok: